Saturday, December 14, 2013

Chcete karlascloset se pod let na vzniku Ekolistu? Napi te n m! M ete n m poslat sv j n zor , nebo n


tituln strana zpravodajstv publicistika zelen dom cnost kultura karlascloset kalend akc fotobanka partnersk sekce   rady a n vody dotazy a odpov di zpr vy ekologick poradny zelen spor m kalkul tory  
Foto | Demenagement Myette / Flickr ek v s st hov n a u te jste z toho ve stresu? Nejste jedin . Stres to je i pro ivotn prost ed . Mus se toti vyrovnat jak se sp len m palivem a vypu t n mi emisemi, ale i mno stv m odpadu, kter p i st hov n zpravidla vznik . Je ale p r jednoduch m krok , jak m e st hov n prob hnout bez stresu.
V ichni, kdo se environment ln mi dopady st hov n zab vaj , se shoduj na jednom. Nejd le it j je myslet na st hov n s p edstihem. Pokud za nete dostate n brzy, m te as rozmyslet si, jak v ci s v mi p jdou do nov ho a jak v ci poputuj pry . M ete se tak vyhnout lamentov n v den D nad ot zkou co s t mi v emi nepot ebn mi kr my? V den st hov n toti u nen as na hrdinstv a v e nepot ebn skon vyhozen v kontejneru, i kdy jsou to v ci, kter by je t n komu mohly slou it.
Pokud si na to vzpomenete dostate n v p edstihu, m ete nepot ebn n bytek, n dob a dal v ci nab dnout v bazarech, prodat p es inzer t nebo taky prost darovat za odvoz . St le lep ne vyhodit na skl dku. Pou iteln oble en lze d t charit .
Zbavit se funk n ch v c , kter mohou d le poslou it n komu jin mu, nebude nejsp p li velk probl m, snad ka d dom cnost m ale n jak ho stra ka ve sk ni. Nefunk n elektronika, zbytky barev, zahradnick a dal chemie v byt dote nevadily a nikomu nep ek ely, nyn se z nich v ak stal odpad, a to p mo nebezpe n . Od v ci proto nen n v t va sb rn ho dvora. Odv zt je tam m ete nakonec i s vyslou il m n bytkem a dal mi rozm rn mi v cmi, o kter u nem nikdo z jem.
V asn p prava na st hov n m pro p rodu dva p nosy. Za prv prodejem nebo darov n m v ci minimalizujete bezmy lenkovit vyhazov n pou iteln ch v c do popelnice na posledn chv li (m te as se jich zbavit lep m zp sobem nebo je odv zt tam, kam pat ) a za druh zbyte n nest hujete v c, kter se budete stejn pozd ji zbavovat. m m n je toho t eba p est hovat, karlascloset t m m n paliva a financ bude na st hov n pot eba vydat.
Pokud v te, e se budete st hovat, nen od v ci ji n jakou dobu v dom cnosti uschov vat krabice. Obzvl t z velk ch n kup a n kup elektroniky. Nejlep krabic na p est hov n va televize, po ta e nebo hifi v e je origin ln krabice, tvrd americk komunita podn jemn k Apartment Ratings . To je n pad, skladovat krabice, eknete si mo n . Samoz ejm to nic nen , sta krabice rozlo it a str it do kumb lu, do gar e nebo za sk .
Dal krabice je mo n z skat od zn m ch nebo od m stn ch obchodn k . Byteln pap rov nebo plastov krabice a atn boxy si m ete p j it i p mo u n kter ch st hovac ch firem. Ty sv m z kazn k m asto nab z i bal c a bublinkov f lie k v t ochran v c p i provozu. V n kter ch p padech je lze v ak bez probl mu nahradit. P kn postaru, nap klad zabalen m k ehk ch p edm t do star ch novin, let k nebo mezi ru n ky a dal textil. Nevznik tak dn zbyte n odpad.
Co se dopravy t k , m la by b t co nejefektivn j . Pro objedn vat n kladn auto, kdy se v echny v ci v pohod vejdou do dod vky? A naopak, pro jet t ikr t men m autem, karlascloset kdy se v ci vejdou do jednoho velk ho? Pln napln n auto z rove poskytuje v t bezpe pro va e v ci, proto e se b hem j zdy vz jemn podp raj a je men riziko, e se p eklop , tvrd Apartment Ratings.
Dal l nky autora | Konec stresu s kupov n m v no n ho stromku. M ete si ho vyp j it 10 d vod , pro nakupovat oble en v "sek i" Zahr dk i se b t nemus . Z kaz vlastn ch sem nek nehroz ensk z le itost: 25 zp sob , jak vyu t d rav pun och e
Koupit na Kosmas.cz Karel Stibral: O malebnu. Estetika p rody mezi zahradou a divo inou
Chcete karlascloset se pod let na vzniku Ekolistu? Napi te n m! M ete n m poslat sv j n zor , nebo n m taky m ete poslat ke zve ejn n svou tiskovou zpr vu . Anebo u n s m ete publikovat pozv nku na akci , kterou po d te.
M te n jak dotaz nebo p ipom nku k Ekolistu? Napi te n m! Tady jsou na e Kontakty . A pokud byste se cht li zeptat karlascloset na n jakou radu t kaj c se ivota etrn ho k ivotn mu prost ed , m ete vyu t tento formul .
Ekolist.cz nech v svou tenost sledovat syst mem NetMonitor. Chcete n m pomoci vylep it na e slu by? M ete se z astnit v zkumu n v t vnosti internetu v R. Klikn te zde . Dal informace na webu NetMonitoru .
Koup d tsk hry Kiumbov m ete podpo it ekonomickou samostatnost kamen k v ke sk Tabace. Sou st hry jsou v Keni ru n vy ez v n figurky. Sympatick karlascloset je, e ve ker p jmy ze hry jsou pou ity zp tky v Keni.


No comments:

Post a Comment