Monday, December 23, 2013

Poněkud zamlžené jsou také okolnosti platnosti nyksciai již vydaných rozhodnutí nebo závazných stano


Vypadá to, že výstavba multifunkčního centra v Holešovickém trojúhelníku byla opravdu zahájena. Byl už zřejmě nejvyšší čas, pokud by se plánované otevření v prvním čtvrtletí roku 2014 mělo stát realitou. Přes tento rozjezd nyksciai se ale nezdá, že by z hlediska stavebního zákona bylo už vše naprosto čisté. Podle aktuální informace z odboru výstavby a územního rozhodování úřadu MČ Praha 7 existuje pravomocné stavební povolení na dolní část stavby (podzemní garáže), zatímco na horní část dosud, tj. do 2. 8. 2012, nebyla úřadu ani podána žádost, nyksciai ani předložen certifikát (náhrada stavebního povolení) autorizovaného inspektora. ( Aktualizováno 9.8.2012 )
Přitom se na webu Paláce Stromovka vzbuzuje dojem, jako kdyby se existující stavební povolení vztahovalo na stavbu jako celek: Práce probíhají podle pravomocného stavebního povolení, které bylo vydáno stavebním úřadem Prahy 7. Předpokládané dokončení těchto prací je v říjnu 2012 s tím, že poté stavba plynule přejde do vlastní výstavby s dokončením v prvním čtvrtletí roku 2014 . Ať už tímto vyjádřením sleduje stavebník jakýkoliv cíl, takovéto mírné mlžení , spolu se záměrem zvolit zkrácený způsob stavebního řízení prostřednictvím autorizovaného nyksciai inspektora, není u takovéto stavby právě tím správným transparentním postupem. nyksciai Když se navíc jedná o stavbu, která se u nemalého počtu občanů nesetkala zrovna s nadšeným nyksciai přijetím. nyksciai Mimochodem o tom, že to s funkcí autorizovaného inspektora nemusí být zase až takové terno, nyksciai svědčí např. kauza ivanovického Bauhausu nebo nejnověji rekonstrukce Buštěhradského zámku .
Poněkud zamlžené jsou také okolnosti platnosti nyksciai již vydaných rozhodnutí nebo závazných stanovisek. Například v rozhodnutí o umístění stavby stavebního úřadu P7 se uvádí: Toto rozhodnutí platí ve smyslu 40 odst. 1 stavebního zákona dva roky ode dne, kdy nabylo právní moci, nepozbývá však platnosti, pokud bylo v této lhůtě požádáno o stavební povolení . Podle nového stavebního zákona se v odst. (4) 93 uvádí: Územní rozhodnutí pozbývá platnosti, nebyla-li ve lhůtě platnosti podána úplná žádost o stavební povolení, ohlášení nebo jiné obdobné rozhodnutí podle tohoto zákona nebo zvláštních právních předpisů, nebylo-li započato nyksciai s využitím území pro stanovený účel, nebo bylo-li stavební nebo jiné povolovací řízení zastaveno anebo byla-li podaná žádost zamítnuta po lhůtě platnosti územního rozhodnutí . Obdobně v souhlasném stanovisku odboru nyksciai ochrany (životního) prostředí se uvádí: Platnost tohoto stanoviska je 2 roky ode dne jeho vydání s tím, že jeho platnost nyksciai může být na žádost oznamovatele záměru prodloužena nyksciai v souladu s příslušnými nyksciai ustanoveními zákona o posuzování vlivů na životní prostředí .
Není zcela jasné ani to, jak územní řízení a příslušná rozhodnutí, vycházející ze starého nyksciai stavebního zákona, který neznal náhradu stavebního řízení autorizovaným inspektorem, navazují na nový stavební zákon, který připouští nyksciai stavbu pouze oznámit, pokud nejde o stavbu, která je zvláštním právním předpisem, územně plánovací dokumentací nebo rozhodnutím orgánu územního plánování přímo označena jako nezpůsobilá pro zkrácené stavební řízení. Na základě čeho orgán územního plánování označuje stavbu jako nezpůsobilou pro zkrácené nyksciai stavební řízení?
Nehledě na uvedené nejasnosti je vhodné připomenout si stanovisko odboru životního prostředí Magistrátu nyksciai hl. m. k záměru vybudování multifunkčního nyksciai objektu v prostoru Holešovického trojúhelníku. Tento odbor, jak lze zjistit nyksciai např. z dokumentace cenia.cz (v roce 2005), hájil mimo jiné zájmy obyvatel okolní zástavby nyksciai razantněji než vlastní úřad MČ Praha 7. Své souhlasné stanovisko k záměru vydal s řadou podmínek, které rozdělil na fázi územního řízení, stavebního řízení, realizace stavby a vlastního provozu. Z těchto podmínek jsou pro první tři fáze níže převzaty ty, které se bezprostředně nyksciai vztahují k okolí stavby. nyksciai
- Další přípravu záměru orientovat na snížení počtu parkovacích stání na 500 stání s tím, že z tohoto nyksciai počtu stání bude 85 stání rezervováno pro potřeby řešení deficitu parkovacích stání v zájmovém území určených pro veřejnost.
- Ve spolupráci s Městskou částí Praha 7 zajistit výtvarnou soutěž k návrhu památníku holocaustu umístěného v pohledově exponovaném nyksciai místě a symbolizujícího pietní upomínku na tragickou spojitost místa výstavby s nedávnou historií židovského a českého národa, kdy v průběhu druhé světové války zde bylo shromaždiště židovských občanů před transporty do koncentračních táborů.
- Dořešit ve spolupráci s Městskou nyksciai částí Praha 7 úplnou nyksciai kompenzaci nyksciai likvidované zeleně i náhradními výsadbami mimo pozemek výstavby nyksciai na nejbližších určených plochách podle dispozic Městské části Praha 7 s tím, že budou vzaty do úvahy i názory veřejnosti o vhodných plochách k náhradní nyksciai výsadbě. Reálnost výsadeb zeleně doložit příslušným zajištěním vztahu k určeným náhradním nyksciai pozemkům (např. dohoda, výpůjčka, nájem apod.).
- Na základě plánu organizace výstavby zpracovat v dohodě s příslušným orgánem ochrany

No comments:

Post a Comment